η συσχέτιση των μοντέλων Ηγεσίας αποδεικνύει το μοναδικό πλεονέκτημα της ελληνικής νοοτροπίας στην αξιοποίηση της Μεταλλακτικής Ηγεσίας

Λίγα λόγια για τα δύο διαδεδομένα μοντέλα Ηγεσίας στη διεθνή βιβλιογραφία

Στο μοντέλο Ηγεσίας, του Lewin, K., (1939) το ένα άκρο αφορά την Αυταρχική Ηγεσία, στο μέσο τη Συμμετοχική Ηγεσία, και στο άλλο άκρο την Laisser Faire Ηγεσία. 

Στο μοντέλο Ηγεσίας, του Bass, B. M. (1985), το ένα άκρο αφορά και πάλι την Αυταρχική Ηγεσία, στο μέσο βρίσκεται η Συναλλακτική Ηγεσία, που συχνά αναφέρεται ως «win-win» και το άλλο άκρο η Μεταλλακτική Ηγεσία.

Η παράμετρος που συσχετίζει τα δύο μοντέλα ηγεσίας, καταγράφεται για πρώτη φορά παγκοσμίως από την Leaders Lab | Disruptive Leadership Development, το 2022, χάρη στη μεθοδολογία της Κοσμοσυστημικής Γνωσιολογίας και υπό την εποπτεία του καθηγητή Γιώργου Κοντογιώργη.

Το νέο καταγεγραμμένο μοντέλο ηγεσίας δίνει απαντήσεις στο ερώτημα γιατί η Μεταλλακτική Ηγεσία είναι τόσο ταιριαστή στην ελληνική νοοτροπία και στις  επιχειρήσεις που έχουν ανθρωποκεντρική εστίαση.

Η Μεταλλακτική Ηγεσία και Συμπεριφορά δημιουργεί ενεργοποιημένους (enganged) εργαζόμενους. Για αυτό εκτινάσσει την Απόδοση, την Καινοτομία, την Κερδοφορία, τις Πωλήσεις και Εμπειρία Πελάτη, αυτών που την χρησιμοποιούν.

Ποια είναι η παράμετρος που κάνει τη διαφορά και συσχετίζει τα μοντέλα Ηγεσίας;

Η επιστημονική ανακοίνωση με θέμα «Ο θεμελιώδης ρόλος της Κοσμοσυστημικής Γνωσιολογίας στην εξέλιξη των μοντέλων ηγεσίας επιχειρήσεων» πραγματοποιήθηκε στο Συμπόσιο που διοργάνωσε η Ακαδημία Κοσμοσυστημικής Γνωσιολογίας στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2024 στο ιστορικόκτίριο του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» στην Αθήνα.

Δες το βίντεο ΕΔΩ

Το περιεχόμενο του βίντεο προορίζεται αποκλειστικά για ατομική παρακολούθηση. Χωρίς έγκριση αναδημοσίευσης ή παρουσίασης του παρόντος.