Ονομάζομαι Ιφιγένεια Παπαρούση και είμαι η Σύμβουλος Ηγεσίας και ιδρύτρια της Leaders Lab. Ορίστε πώς ξεκίνησαν όλα...

Όταν πρωτο-ξεκίνησα να εργάζομαι σε ηγετικές θέσεις, τα βρήκα "μπαστούνια" στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεις με ανθρώπους.

Παρά τις σπουδαίες (αγγλασαξωνικές) σπουδές, το εξαίρετο θεωρητικό μου υπόβαθρο και τη δυνατότητα να ολοκληρώνω άψογα και έγκαιρα τις εργασίες μου, είχα αδυναμία να αποφύγω αδιέξοδες καταστάσεις, ένιωθα αμήχανα να πω μια καλή κουβέντα όταν γινόταν κάτι σωστά, έκανα ενέργειες που προκαλούσαν φόρτιση στους άλλους και σε μένα, με δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία μου (ευτυχώς αντιστρέψιμες) και στην απόδοση των συνεργατών μου.

Συχνά ένιωθα σε αδιέξοδο και σίγουρα ένιωθα μόνη μου ως προς το πού να απευθυνθώ για να βρω λύσεις και απαντήσεις που ταίριαζαν στις αξίες μου.

Περί τα 25 χρόνια μετά, εκ των οποίων τα 15 χρόνια ως Σύμβουλος Ηγεσίας και συνεργάτης  πολυεθνικών εταιριών συμβούλων με έδρα το Λονδίνο, έχω ειδικευτεί στην μετάλλαξη των περιοριστικών πεποιθήσεων, γνωρίζω σε βάθος το μοντέλο Μεταλλακτικής Ηγεσίας, καθώς 244 αποτελεσματικές και πρακτικές τεχνικές ηγεσίας, για άριστη επικοινωνιακή σύνδεση, εκπληκτικά αποτελέσματα σε διαπραγματεύσεις που φαίνονται αδιέξοδα, και εντυπωσιακή προσωπική απόδοση.  

Η μεθοδολογία που έχω δημιουργήσει κάνει τους πελάτες μου -επιχειρηματίες, ελεύθερους επαγγελματίες και managers επιχειρήσεων με δραστηριότητα σε 5 ηπείρους- να πετυχαίνουν τους στόχους τους κερδίζοντας την καρδιά και την αφοσίωση των συνεργατών τους, είτε είναι ελληνικής είτε αλλοδαπής καταγωγής.  Η μεθοδολογία αυτή αποτελεί μια αποτελεσματική εργαλειοθήκη για το πώς να ξεπερνάμε προκλήσεις, με ήθος και ακεραιότητα, αλλά χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.

Επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας και με τους συνεργάτες σας όλα όσα γνωρίζω γύρω από την μεταλλακτική ηγεσία, τη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων και τις διαπραγματεύσεις με δύσκολους ανθρώπους, πάντα όμως με ανθρωποκεντρική και γεμάτη αγάπη οπτική.

Επιθυμώ η εμπειρία και η τεχνογνωσία που έχω αποκτήσει, να σας είναι χρήσιμη να επιτύχετε όσα επιθυμείτε.

Εδώ θα βρείτε το πλήρες βιογραφικό μου και την εκπαίδευση μου

Υπάρχει η Ηγεσία με Επιβολή (coercive leadership), υπάρχει η Ηγεσία με Συναλλακτικότητα (transactional leadership), και υπάρχει και η Μεταλλακτική Ηγεσία (transformational leadership)...

Η Mεταλλακτική Hγεσία είναι ένα σπάνιο μοντέλο ηγεσίας που ταιριάζει ιδιαίτερα στην ελληνική νοοτροπία και που εκτινάσσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα αυτών που την χρησιμοποιούν, ενώ παράλληλα εστιάζει στις χάρες και στα ταλέντα των συνεργατών τους, και στη συνεχή εταιρική καινοτομία. Στην Leaders Lab ειδικευόμαστε στην ανάπτυξη Μεταλλακτικής Ηγεσίας, από το 2010.

Πρόσφατη συνέντευξη μου στον Αυγουστίνο Γαλιάσο, του Greek List στο Λονδίνο, για τη Μεταλλακτική Ηγεσία

 

Αυτό που κάνουμε είναι σημαντικό και διαφορετικό, επειδή δείχνουμε στους συμμετέχοντες πώς να:

  • μεταλλάξουν τον τρόπο Ηγεσίας και διάδρασης με τους γύρω τους
  • αποκτήσουν νέα οπτική για την ανάπτυξη της αξίας και της κερδοφορίας της επαγγελματικής δραστηριότητας τους
  • απολαμβάνουν μια ευκολότερη και αποδοτικότερη καθημερινότητα

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μεταλλακτικής Ηγεσίας της Leaders Lab, στηρίζεται στους εξής πυλώνες

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μεταλλακτικής Ηγεσίας της Leaders Lab, στηρίζεται στους εξής πυλώνες

 

α. δεκάδες απτές, πρακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες τεχνικές ηγεσίας ανά συνεδρία (244 τεχνικές στο σύνολο του Προγράμματος), επειδή δουλεύουμε με τη μεθοδολογία του να προσφέρουμε έμπνευση τους έμπειρους και επιτυχημένους, όπου ο κάθε ένας συμμετέχων επιλέγει αυτές που του ταιριάζουν, αντί του να επιβάλλουμε λιγότερες τεχνικές ως αυτές που "πρέπει" να ακολουθήσουν.

β. οι τεχνικές παρουσιάζονται μέσω βίντεο, από τους αυθεντικούς ομιλητές που έχουν κάνει την έρευνα που αποδεικνύει την υψηλή αποτελεσματικότητα των τεχνικών, αντί από την συντονίστρια του Προγράμματος. Με αυτόν τον τρόπο μειώνουμε τον βαθμό αντίστασης των συμμετεχόντων στην αποδοχή και υιοθέτηση των τεχνικών, επειδή πιο εύκολα θα προβάλει αντίσταση αλλαγής ένας συμμετέχων σε έναν ομιλητή/συντονιστή που περιγράφει όλες τις 244 τεχνικές, και πιο δύσκολα θα απορρίψει περί τους 94 καταξιωμένους σε παγκόσμιο επίπεδο ομιλητές, τους οποίους προλογίζουμε για τις σπουδές τους σε φημισμένα πανεπιστήμια και τη σπουδαία εργασιακή εμπειρία τους. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι η μίξη βίντεο στην εκπαιδευτική διαδικασία ικανοποιεί τόσο τους οπτικούς, όσο και τους ακουστικούς και τους κιναισθητικούς τύπους συμμετεχόντων.

γ. κατά τη διάρκεια της συνεδρίας καταναλώνουμε το 80% του χρόνου συνεδρία σε βιωματική εξάσκηση των τεχνικών, επειδή είναι γνωστό ότι ένας συμμετέχων θα εξασκήσει μια νέα τεχνική στην καθημερινότητα του μόνο αν νιώσει ότι του ταιριάζει και ότι έχει την εμπειρία να την εξασκήσει, ενώ βεβαίως αυτός το τρόπος ικανοποιεί τα μέγιστα τους κιναισθητικούς τύπους συμμετεχόντων. 

δ. σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίας και ειδικά στο χρόνο της εξάσκησης, υπάρχει ένας ιδιαίτερα πρόσχαρος και διασκεδαστικός τρόπος συμμετοχής. Αυτό συμβαίνει γιατί ακολουθούμε τη μεθοδολογία Positive Emotions Attractor, για δημιουργία κλίματος που όλοι νιώθουν άνετα, που υπάρχει γέλιο και κυρίως υπάρχει ασφάλεια ότι αν πεις κάτι λάθος ή παραδεχθείς κάτι αρνητικό, ουδείς θα σε επικρίνει ή θα σε κάνει να νιώσεις άσχημα. Εκτός από τον συντονισμό της συζήτησης και τον ιδιαίτερο τρόπο παρουσίασης που έχουμε που ακολουθεί αυτή την μεθοδολογία, επιπλέον δουλεύουμε με ειδικά διαμορφωμένα υποθετικά σενάρια για εξάσκηση τα οποία εμπεριέχουν πάντα μια πινελιά αστειότητας, παράλληλα με τις προκλήσεις που καλούνται οι συμμετέχοντες να υπερπηδήσουν χρησιμοποιώντας τις τεχνικές ηγεσίας που πριν λίγο τους παρουσιάστηκαν.

ε. κατά την εξάσκηση, οι ασκήσεις και τα υποθετικά σενάρια που λαμβάνουν οι συμμετέχοντες είναι σενάρια από ποικίλους και διαφορετικούς κλάδους, και όχι μόνο του κλάδου των συμμετεχόντων. Έχουμε επιλέξει αυτήν την μεθοδολογία επειδή είναι πιο εύκολο οι συμμετέχοντες να εξασκήσουν κάτι νέο και ανατρεπτικό σε περιπτώσεις πρωτόγνωρες για αυτούς, παρά να τους ζητήσουμε να κάνουν το νέο και ανατρεπτικό σε ένα σενάριο της καθημερινότητας τους. Επιπλέον, όταν οι συμμετέχοντες, κατά τη διάρκεια της εξάσκησης, συνειδητοποιήσουν βιωματικά, από μόνοι τους, ότι αυτό το νέο και ανατρεπτικό είναι αποτελεσματικό, τότε η πιθανότητα να εντάξουν αυτήν την νέα και ανατρεπτική τεχνική ηγεσίας στην εργασιακή καθημερινότητα τους, εκτινάσσεται! (σε σχέση με τη πιθανότητα να υιοθετούσαν κάποιες νέες τεχνικές επειδή ο εκπαιδευτής τους έπεισε λίγο ή πολύ να τις χρησιμοποιήσουν).

ε. στο τέλος της συνεδρίας, όλοι καλούνται να συμπληρώσουν ένα μηνιαίο πλάνο δράσης, που αποτελεί τη σύνοψη αυτών που τους έκαναν εντύπωση από τη συνεδρία (με ελευθερία και σεβασμό στο τι άρεσε στον καθένα) και πρόσκληση να υλοποιήσουν το πλάνο τους. Στη δε επόμενη συνεδρία, πάντα ξεκινάμε από επιτυχημένες εφαρμογές των τεχνικών του προηγούμενου μήνα, οπότε όλοι θέλουν να συμμετέχουν σε αυτό και σταδιακά το σύνολο των συμμετεχόντων εμφανίζονται στη συνεδρία με "ιστορίες επιτυχίας".

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: όλο το εκπαιδευτικό υλικό με τους 94 ομιλητές, σε 24 θεματολογίες ηγεσίας, με βίντεο συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 12 ωρών, είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες σε 24/7 βάση, για όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, ώστε να ανατρέχουν στo οπτικό και γραπτό υλικό για κάθε υπάρχουσα ή νέα ανάγκη και πρόσκληση έχουν

Σήμερα, αυτήν την στιγμή, είναι βέβαιο ότι υλοποιείται ένα Πρόγραμμα που σου ταιριάζει

με διαδικτυακή ή δια ζώσης συμμετοχή | σε πρωινή ή απογευματινή ώρα υλοποίησης | με διάρκεια συνεδρίας 3 ή 6 ωρών | με συναντήσεις μία φορά τον μήνα ή on line, ατομικά στο δικό σας χρόνο | 94 σπουδαίοι ομιλητές, αυθεντίες σε παγκόσμιο επίπεδο, που παρουσιάζουν μέσω βίντεο | 244 αποτελεσματικές τεχνικές ηγεσίας |  80% του χρόνου της εκπαιδευτικής συνεδρίας σε διασκεδαστική διαδραστική εξάσκηση | επανάληψη του εκπαιδευτικού υλικού 24/7 

 

Πήγαινε με να δω τα Προγράμματα της Leaders Lab

Η μεθοδολογία που ακολουθούμε | Γιατί διαφέρουμε

Στη Leaders Lab, έχουμε μια σπάνια ειδίκευση στην μετάλλαξη των περιοριστικών πεποιθήσεων σε ενδυναμωτικές. Με άλλα λόγια, αποδεχόμαστε ως αληθές το εξής: "οι άνθρωποι που καλούνται να ηγηθούν, περισσότερο έχουν ανάγκη να μεταλλάξουν (τροποποιήσουν) κάποιες σκέψεις που κάνουν, παρά ότι χρειάζονται θεωρητική γνώση για την ηγεσία".

Ό,τι κάνουμε στο Πρόγραμμα έχει σκοπό να δώσει απτές, πρακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες τεχνικές, που ταιριάζουν στην ελληνική νοοτροπία και το σύστημα αξιών που έχουμε.

Ώς Έλληνες είμαστε βαθιά ανθρωποκεντρικοί, σε σχέση με τους αγγλοσάξωνες, που εστιάζουν κυρίως στο αποτέλεσμα, κι ας "ποδοπατηθεί" η προσωπικότητα του άλλου.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος δουλεύουμε ατομικά και ομαδικά με τους συμμετέχοντες ώστε να εντοπίσουν (από μόνοι τους, προς αποφυγή να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση) τις σκέψεις που κάνουν, τις πεποιθήσεις που έχουν και τους περιορίζουν, και τους δίνουμε ένα νέο τρόπο οπτικής και σκέψης για τις υπάρχουσες ή και μεγαλύτερες προκλήσεις τους.

Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνουμε την ενσυνειδητότητα τους, με άμεσο όφελος τους ότι βλέπουνε με μεγαλύτερη καθαρότητα τις προκλήσεις τους, και έχουν μεγαλύτερη ψυχραιμία και καθαρότητα νου τη στιγμή που συμβαίνουν τα δύσκολα.

 

Σε ακόμη πιο βαθύ επίπεδο, δουλεύουμε με τις εξής τρεις μεθοδολογίες:

1.  τη μεθοδολογία Cognitive Behavior Therapy (CBT), που μέρος της είναι το γνωστό NLP.  Υπό τη μεθοδολογία CBT προσφέρουμε αποτελεσματικές τεχνικές δηλαδή χρήσιμες συνήθειες και συμπεριφορές για να αντικαταστήσουμε παλιότερες όχι και τόσο αποτελεσματικές συνήθειες και συμπεριφορές. Επιπλέον επιδιορθώνουμε τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό των συμμετεχόντων, σε χρήσιμο και ενδυναμωτικό.

2. τη μεθοδολογία Transactional Analysis (Συναλλακτική Ανάλυση), που εμπεριέχει το γνωστό μοντέλο Γονέας - Ενήλικας - Παιδί του Eric Burne. Στην Ελληνική κοινωνία, για διάφορους λόγους έχουμε αυξημένη χρήση των ρόλων Ενήλικα και Παιδιού, αντί του Ενήλικα που υπερισχύει σε σκανδιναβικές και αγγλοσαξωνικές χώρες.  Με τη ολοκλήρωση του προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μειώσει από πολύ έως λίγο το σύνδρομο "Γονέα" και λειτουργούν σε μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινότητας τους με τον ρόλο "Ενήλικα" και άρα προλαβαίνουμε δύσκολες καταστάσεις ή/και μειώνουμε τους μη παρακινημένους συνεργάτες που λειτουργούν με ρόλο "παιδιού".

3. τη μεθοδολογία Systemic Analysis (Συστημική Ανάλυση). Ειδικά σε θέματα συγκρούσεων και αδιέξοδων καταστάσεων, τα προβληματικά σημεία είναι πάντα πολλαπλά και "συστημικά", παρά μόνο ένα ή δύο σημεία που χρειάζονται διόρθωσης. Με άλλα λόγια, υποστηρίζουμε τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν την πολυ-παραγοντικότητα της καθημερινότητας τους και να καταπιαστούν με τον κάθε έναν παράγοντα ξεχωριστά. Ως αποτέλεσμα, έως τηνς ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν επιλύσει περίπλοκες καταστάσεις και προκλήσεις που είχαν πριν την ένταξη τους, χωρίς απαραίτητα να συνειδητοποιούν πώς τις επίλυσαν.

Τι λένε για το Πρόγραμμα

Οι 182 συμμετέχοντες έως σήμερα, χρησιμοποιώντας τεχνικές του Προγράμματος, βίωσαν συνολικά 627 σημαντικές ιστορίες επιτυχίας (κατά μέσο όρο 3,4 ιστορίες επιτυχίας ανά άτομο).

Οι οποίες ιστορίες επιτυχίας δημιούργησαν μέσα σε ένα χρόνο οικονομικά οφέλη αξίας 22,8 φορές την αρχική επένδυση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα!

Τις ιστορίες επιτυχίας επιχειρηματιών, ελεύθερων επαγγελματιών και managers, θα τις βρεις παρακάτω με τους εξής διαχωρισμούς

  • Εστίασης και Ξενοδοχειακού Κλάδου
  • Κλάδος Βιομηχανίας
  • Κλάδος Υπηρεσιών
  • Μικρών Επιχειρήσεων και Εμπορίου
 
Πήγαινε με να δω τι λένε για το Πρόγραμμα Πήγαινε με να δω ποιες εταιρείες έχουν εμπιστευτεί και συνεργάστηκαν με την Leaders Lab

ΕΓΓΥΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ: αν για κάποιο λόγο, κάποιος συμμετέχων μετά την πρώτη συμμετοχή του κρίνει ότι η μεθοδολογία που ακολουθούμε του είναι δυσάρεστη και μας το δηλώσει σε έως 2 ημέρες από την ημέρα της α' συνεδρίας, θα λάβει πίσω τα χρήματα του.

Οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση τουλάχιστον 10 από τις 12 συνεδρίες,  λαμβάνουν Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης. Οι ημερομηνίες των εκπαιδευτικών συνεδριών μας θα ανακοινωθούν και οριστικοποιηθούν κατά την έναρξη της συνεργασίας μας.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.