Υπάρχει η Ηγεσία με Επιβολή (coercive leadership), υπάρχει η Ηγεσία με Συναλλακτικότητα (transactional leadership), και υπάρχει και η Μεταλλακτική Ηγεσία (transformational leadership)...

Η Mεταλλακτική Hγεσία είναι ένα σπάνιο μοντέλο ηγεσίας που ταιριάζει ιδιαίτερα στην ελληνική νοοτροπία και που εκτινάσσει την απόδοση και την αποτελεσματικότητα αυτών που την χρησιμοποιούν. Στην Leaders Lab ειδικευόμαστε στην ανάπτυξη Μεταλλακτικής Ηγεσίας, από το 2010.

Η μεθοδολογία που ακολουθούμε | Γιατί διαφέρουμε

Στη Leaders Lab, έχουμε μια σπάνια ειδίκευση στην μετάλλαξη των περιοριστικών πεποιθήσεων σε ενδυναμωτικές. Με άλλα λόγια, αποδεχόμαστε ότι "οι άνθρωποι που καλούνται να ηγηθούν, περισσότερο έχουν ανάγκη να μεταλλάξουν (τροποποιήσουν) κάποιες σκέψεις που κάνουν, παρά ότι χρειάζονται θεωρητική γνώση για την ηγεσία".

Ό,τι κάνουμε στο Πρόγραμμα έχει σκοπό να δώσει απτές, πρακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες τεχνικές, που ταιριάζουν στην ελληνική νοοτροπία και το σύστημα αξιών που έχουμε.

Ώς Έλληνες είμαστε βαθιά ανθρωποκεντρικοί, σε σχέση με τους αγγλοσάξωνες, που εστιάζουν κυρίως στο αποτέλεσμα, ακόμη κι αν αυτό τυποποιεί (βλ. καταπατά) την διαφορετικότητα της προσωπικότητας του άλλου.

Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος δουλεύουμε ατομικά και ομαδικά με τους συμμετέχοντες ώστε να εντοπίσουν (από μόνοι τους, προς αποφυγή να τους φέρουμε σε δύσκολη θέση) τις σκέψεις που κάνουν, τις πεποιθήσεις που τους περιορίζουν, και τους δίνουμε ένα νέο τρόπο οπτικής και συμπεριφοράς για τις υπάρχουσες ή και μεγαλύτερες προκλήσεις τους.

Ως αποτέλεσμα ενδυναμώνουμε την ενσυνειδητότητα και την αποτελεσματικότητα τους. Βλέπουν με μεγαλύτερη ψυχραιμία και καθαρότητα τις προκλήσεις τους, και συγχρόνως έχουν απτές και επιβεβαιωμένα εξαιρετικά αποτελεσματικές τεχνικές για να τις διαχειριστούν.

Οι συμμετέχοντες μας συχνά αναφέρουν ότι το Πρόγραμμα τους άλλαξε τη ζωή, ότι πέτυχαν αυτά που επιθυμούσαν και να νόμιζαν ενέφικτα, και μάλιστα σε πλαίσιο ήθους και ακεραιότητας προς τον εαυτό τους, τους συνεργάτες και την κοινότητα τους.

 

Σε ακόμη πιο βαθύ επίπεδο, δουλεύουμε με τις εξής τρεις μεθοδολογίες:

1.  τη μεθοδολογία Cognitive Behavior Therapy (CBT), που εμπεριέχει NLP.  Υπό τη μεθοδολογία CBT προσφέρουμε αποτελεσματικές τεχνικές δηλαδή χρήσιμες συνήθειες και συμπεριφορές για να αντικαταστήσουμε παλιότερες όχι και τόσο αποτελεσματικές συνήθειες και συμπεριφορές. Επιπλέον επιδιορθώνουμε τον νευρογλωσσικό προγραμματισμό (NLP) των συμμετεχόντων, σε χρήσιμο και ενδυναμωτικό.

2. τη μεθοδολογία Transactional Analysis (Συναλλακτική Ανάλυση), που εμπεριέχει το γνωστό μοντέλο Γονέας - Ενήλικας - Παιδί του Eric Burne. Στην Ελληνική κοινωνία, για διάφορους λόγους έχουμε αυξημένη χρήση των ρόλων Ενήλικα και Παιδιού, αντί του Ενήλικα που υπερισχύει σε σκανδιναβικές και αγγλοσαξωνικές χώρες.  Με τη ολοκλήρωση του προγράμματος όλοι οι συμμετέχοντες έχουν μειώσει από πολύ έως λίγο το σύνδρομο "Γονέα" και λειτουργούν σε μεγαλύτερο ποσοστό της καθημερινότητας τους με τον ρόλο "Ενήλικα" και άρα προλαβαίνουμε δύσκολες καταστάσεις ή/και μειώνουμε τους μη παρακινημένους συνεργάτες που λειτουργούν με ρόλο "παιδιού".

3. τη μεθοδολογία Systemic Analysis (Συστημική Ανάλυση). Ειδικά σε θέματα συγκρούσεων και αδιέξοδων καταστάσεων, τα προβληματικά σημεία είναι πάντα πολλαπλά και "συστημικά", παρά μόνο ένα ή δύο σημεία που χρειάζονται διόρθωσης. Με άλλα λόγια, υποστηρίζουμε τους συμμετέχοντες να εντοπίσουν την πολυ-παραγοντικότητα της καθημερινότητας τους και να καταπιαστούν με τον κάθε έναν παράγοντα ξεχωριστά. Ως αποτέλεσμα, έως τηνς ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έχουν επιλύσει περίπλοκες καταστάσεις και προκλήσεις που είχαν πριν την ένταξη τους, χωρίς απαραίτητα να συνειδητοποιούν πώς τις επίλυσαν.

Γνωρίστε την Ιφιγένεια Παπαρούση, τη Σύμβουλο Ηγεσίας της Leaders Lab.

Εδώ σε πρόσφατη συνέντευξη της στον Αυγουστίνο Γαλιάσσο, του Greek List στο Λονδίνο, για τη Μεταλλακτική Ηγεσία

 

Αυτό που κάνουμε στην Leaders Lab είναι σημαντικό και διαφορετικό, επειδή δείχνουμε στους συμμετέχοντες πώς να:

  • μεταλλάξουν τον τρόπο Ηγεσίας και διάδρασης με τους γύρω τους
  • αποκτήσουν νέα οπτική για την ανάπτυξη της αξίας και της κερδοφορίας της επαγγελματικής δραστηριότητας τους
  • απολαμβάνουν μια ευκολότερη και αποδοτικότερη καθημερινότητα

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Μεταλλακτικής Ηγεσίας της Leaders Lab, στηρίζεται στους εξής πυλώνες

 

α. ΈΜΠΝΕΥΣΗ από τους αυθεντικούς 94 καταξιωμένους σε παγκόσμιο επίπεδο ομιλητές, που παρουσιάζουν μέσω βίντεο, την υψηλή αποτελεσματικότητα των τεχνικών.

β. ΑΠΟΤΕΛΈΣΜΑΤΑ από τις 244 απτές, πρακτικές, άμεσα εφαρμόσιμες τεχνικές ηγεσίας, στο σύνολο του Προγράμματος.

γ. ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ κατά το 80% του χρόνου συνεδρίας, με  ιδιαίτερα πρόσχαρο και διασκεδαστικό τρόπο συμμετοχής, επειδή ακολουθούμε τη μεθοδολογία Positive Emotions Attractor, για δημιουργία κλίματος που υπάρχει γέλιο και ασφάλεια ότι ουδέποτε κάποιος θα νιώσει άσχημα για κάτι που τυχόν είπε λάθος.

δ. ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ των συνηθειών και τεχνικών ηγεσίας των συμμετεχόντων: οι συμμετέχοντες συνειδητοποιούν βιωματικά έναν νέο, ανατρεπτικό και εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο ηγεσίας, και η καθημερινότητα τους μεταλλάσεται για πάντα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: όλο το εκπαιδευτικό υλικό με τους 94 ομιλητές, σε 24 θεματολογίες ηγεσίας, με βίντεο συνολικής διάρκειας τουλάχιστον 12 ωρών, είναι διαθέσιμο στους συμμετέχοντες σε 24/7 βάση, για όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, ώστε να ανατρέχουν στo οπτικό και γραπτό υλικό για κάθε υπάρχουσα ή νέα ανάγκη και πρόσκληση έχουν

Αυτήν την στιγμή υλοποιείται ένα Πρόγραμμα που σου ταιριάζει

με διαδικτυακή ή δια ζώσης συμμετοχή | σε πρωινή ή απογευματινή ώρα υλοποίησης | με διάρκεια συνεδρίας 3 ή 6 ωρών | με συναντήσεις μία φορά τον μήνα ή on line, ατομικά στο δικό σας χρόνο

Δες ΕΔΩ ποιο Πρόγραμμα σου ταιριάζει με Ερωτηματολόγιο διάρκειας 1'

Οι 182 συμμετέχοντες έως σήμερα, χρησιμοποιώντας τεχνικές του Προγράμματος, βίωσαν συνολικά 627 σημαντικές ιστορίες επιτυχίας

Κατά μέσο όρο 3,4 ιστορίες επιτυχίας ανά άτομο!

Οι ιστορίες επιτυχίας δημιούργησαν οικονομικά οφέλη αξίας 22,8 φορές την αρχική επένδυση για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα!

Τι λένε οι Συμμετέχοντες για το Πρόγραμμα

Ενδεικτικό Πελατολόγιο

ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΣ:

94 σπουδαίοι ομιλητές, αυθεντίες σε παγκόσμιο επίπεδο, που παρουσιάζουν μέσω βίντεο | 244 αποτελεσματικές τεχνικές ηγεσίας |  80% του χρόνου της εκπαιδευτικής συνεδρίας σε διασκεδαστική διαδραστική εξάσκηση, μαζί με συμμετέχοντες από διαφορετικούς κλάδους για μεγαλύτερη εξοικείωση με τη διαφορετικότητα και μοναδικότητα του άλλου και του εαυτού | επανάληψη του εκπαιδευτικού υλικού 24/7 μέσω εύχρησης ψηφιακής πλατφόρμας | εξατομικευμένη φροντίδα από έμπειρη Σύμβουλο Ηγεσίας | πιστοποιητικό ολοκλήρωσης

Αυτήν την στιγμή υλοποιείται ένα Πρόγραμμα που σου ταιριάζει

με διαδικτυακή ή δια ζώσης συμμετοχή | σε πρωινή ή απογευματινή ώρα υλοποίησης | με διάρκεια συνεδρίας 3, 5 ή 6 ωρών | με συναντήσεις μία φορά τον μήνα ή on line για ατομική παρακολούθηση

Ατομικό ερωτηματολόγιο διάρκειας 1'

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.